Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Apa yang anda tahu mengenai akutekanan?

Kejayaan hari ini mempunyai harga yang hebat dan itulah nyawa dengan pelbagai penyakit badan. Ini bermula subtly, peralihan ke negara-negara kronik dan pada satu ketika, ramai orang akan kehilangan keseronokan hidup melalui mereka.

Ubat dan bantuan lain hanya mempunyai kejayaan sementara. Terdapat terapi lain yang menyenangkan dan pada masa yang sama memberikan kesan yang berkekalan. Mereka boleh menyembuhkan kesakitan kita. Contoh yang biasa adalah urut-urutan, serta amalan penyembuhan yang lain, yang sepatutnya mampu di antara semua. Dalam artikel ini, kami memberi anda alternatif lain. Ini adalah akutekanan. Semua orang mungkin mendengar kaedah ini, bukan? Akupresur sering dibentangkan terlalu rumit. Ini tidak menggalakkan sesetengah orang yang urut jenis ini terlalu abstrak atau eksotik. Ia boleh menjadi penyelesaian kepada banyak kesakitan.

Pengetahuan akupresur, kebijaksanaan, perubatan 

akupresur hidup sihat amalan perubatan amalan urut urut acupressure zon kaki

Kami menyediakan maklumat mengenai kesakitan biasa yang boleh disembuhkan dengan akutekanan. Semoga ini akan membantu anda berani untuk mencuba rawatan ini. Kerana it's worth it!

Gejala biasa yang boleh diubati dengan akutekanan

Anda boleh merawat banyak gejala dan keadaan yang menyakitkan dengan berjaya dengan akutekanan.

Berikut adalah beberapa contoh: sakit kepala, sakit telinga, sakit leher, masalah belakang dan bahu.

Dan aduan tersebut dapat dikurangkan dengan ketara walaupun dalam kes-kes yang sangat parah, sehingga kehidupan pesakit tidak lagi terganggu.

Memerangi penyakit seharian melalui urut 

akupresur hidup sihat menjalani amalan perubatan urut urut acupressure zones kaki

Belajar urutan diri

dapat mengenali badan sendiri

sakit kepala akutekanan menjalani sihat acupressure zon urut amalan kesihatan sihat

sakit kepala

Siapa yang tidak mempunyai sakit kepala? Apabila mereka menjadi kronik, mereka akan menjejaskan kehidupan seseorang. Jenis sakit kepala yang paling biasa adalah ini, yang menyebabkan ketegangan di belakang dan leher. Mereka adalah tipikal orang moden kerana mereka sering duduk dalam satu dan kedudukan yang sama dan bersandar di hadapan komputer.

Terdapat empat titik yang berbeza yang akutekanan tahu untuk menyembuhkan sakit kepala. Di tempat pertama ini adalah titik di antara ibu jari dan jari telunjuk. Satu lagi adalah antara kaki kedua dan ketiga. Titik ketiga untuk dirawat untuk ketegangan atau sakit kepala adalah titik kening.

Untuk memperoleh kebiasaan yang sihat

akupresur hidup hidup sihat pemulihan pemulihan urut acupressure zon penggantian


Tempat keempat adalah sekitar kening lagi. Jari satu ini lebih tinggi daripada bahagian tengah keningnya.

Dengarlah tubuh anda sendiri

sakit kepala akutekanan hidup sihat amalan perubatan amalan urut kepala acupressure urut

Satu senaman yang mudah membantu dengan sakit belakang

sakit telinga

Terdapat banyak kemungkinan sebab mengapa anda mungkin mengalami sakit telinga. Ini adalah pelbagai jangkitan, masalah sinus, perubahan tekanan darah, air di telinga dan lain-lain. Apa pun sebabnya, akutrasur melegakan dan menyembuhkan kesakitan ini.

Pertama sekali, kami ingin menunjukkan bahawa ketegangan yang disebutkan di atas juga boleh menjadi alasan untuk sakit telinga anda. Kemudian tekan titik di antara ibu jari dan telunjuk. Titik lain terletak di tragus yang disebut, di kawasan bersebelahan dengan auricle. Titik ketiga adalah beberapa inci lebih tinggi. Titik keempat hanya di bawah hujung kening.

Tubuh adalah sistem yang kompleks dan sangat logik

akupresur hidup hidup sihat amalan perubatan urut zon acupressure urut tangan

sakit gigi

Sakit gigi juga boleh mempunyai pelbagai sebab. Mereka mungkin juga disebabkan oleh ketegangan leher. Tambahan pula, pemampatan gigi semasa tidur, proses jangkitan di dalam badan dan kerap mengunyah permen karet boleh disebut sebagai alasan yang mungkin.

Titik pertama adalah seperti dua jenis sakit pertama: ini adalah antara jari telunjuk dan ibu jari. Satu lagi tempat yang biasa ialah otot mengunyah besar di muka. Dalam sesetengah kes, acupressure membantu antara kaki kedua dan ketiga. Satu lagi adalah di bawah cheekbone.

Belajarlah untuk menerima badan 

menjalani kehidupan sihat pemulihan sihat amalan urut urut acupressure zon hand3

sakit belakang

Kesakitan belakang adalah salah satu daripada kesengsaraan abad ke-20 dan ke-21. Saraf, otot dan sendi mungkin sebabnya kami mengalami sakit belakang yang teruk. Petikan berikut akan menunjukkan kesan yang baik dalam semua kes. Dua mata yang dirawat dalam hal ini adalah dua jari di bawah pergelangan tangan ke arah lengan. Mereka setiap beberapa inci dari pergelangan tangan. Anda boleh mengurut atau mengurut mata di antara ibu jari dan telunjuk, serta kawasan di antara jari kaki kedua dan ketiga.

Jadilah penguasa badan anda sendiri

Sakit di dalam atau di bahu

Bahu adalah sebahagian daripada badan yang paling mudah badan. Ia agak biasa bahawa mereka lebih kerap digunakan dan menyakiti dengan sewajarnya. Anda boleh menekan beberapa kali antara ibu jari dan jari telunjuk. Tambahan pula, akupresur dapat membantu tubuh antara kaki kedua dan ketiga. Terdapat dua lagi mata antara lengan dan bahu, yang terletak di bahagian depan dan belakang badan, serta lima mata lain di lehernya.

Terokai pengetahuan lama secara langsung

akupresur hidup sihat-sihat amalan perubatan urut badan acupressure zon badan

Ini adalah beberapa contoh tipikal bagaimana akutekanan dapat membantu anda. Ini akan membantu melegakan kesakitan yang lain, seperti perut atau lutut. Pengetahuan umum yang kami berikan sekarang ini adalah untuk membantu anda dalam perundingan dengan pakar dalam bidang ini, supaya anda berkomunikasi dengan lebih baik, serta mengenali pakar akupresur yang baik dengan segera.

Akupresur, bagaimanapun, adalah modaliti penyembuhan yang serius yang tidak dapat diamalkan dengan mudah di persekitaran rumah tanpa penyediaan profesional.

Similar articles

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif


Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif

Akupresur – kaedah penyembuhan alternatif