Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Sohvapöytä on monikäyttöinen huonekalu, josta voi tulla olohuoneen kohokohta ja jopa soittaa ensimmäistä viulua. Yksi tärkeimmistä kriteereistä tällaisten pöytien valitsemiseksi on niiden koko. Loppujen lopuksi sohvapöydän oikein mitatut mitat sallivat sen käytön vain tarkoitetulla tavalla, mutta eivät myöskään riko huoneen yleistä harmoniaa.

Standardi sohvapöydän koot

Contents

Oikea korkeus on valintakriteeri

Kun tällainen huonekalu valitaan sohvapöydiksi, mitat, nimittäin sen korkeus, ovat tärkein ominaisuus. Tällä parametrilla ei kuitenkaan ole olennaisia ​​rajoituksia. Jos viittaat GOSTin suosituksiin, taulukon tukirakenteen korkeus on valittava odotetun kuorman mukaan.

Huonekalujen luokittelun mukaan konstruktivistin ehdottaman korkeuden mukaanLe Corbusier, pöydät, joiden korkeus on vähintään 70 cm, kuuluvat ruokapöytien luokkaan, koska ne sopivat mukavasti istuimiin. Sodan pöydän standardi, hänen mielestään, on mallijonka korkeus on 40 cm - puolet metriä.Se on tämän pöydän korkeus, joka tekee siitä miellyttävän istua sen takana pehmeällä nojatuoli tai pieni puff.

Standardi sohvapöydän koot

Nykyään Le Corbusierin teorian mittasuhteet harvoin käyttävät suunnittelijoita käytännössä. Sisätilat eri tyylejä ja ohjeet löytyvät kaikki alhainen malli jalkaa korkea enintään 10 cm. Muut eri taulukot olohuoneen toimii tukena ja korkeus voi olla 60 tai 65 cm. Mukava pienissä huoneistoissa voi tulla taulukoita muuntajat, jotka ovat helposti pienestä sohvapöydästä voidaan hajottaa täysimittaiseen ruokapöytään.

Huonekalujen ainoa vivahde on, että se ei saa ylittää verhoiltujen huonekalujen korkeutta. On kuitenkin parempi valita tämä huonekalu, jotta voidaan ottaa huomioon kaikki suositukset kokonaisuudessaan.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Leveys - mikä on yleisimpiä?

Pöydän koko on toinen tärkeä parametri, jota kiinnität huomiota alhaisen taulukon valitsemiseen. Uskotaan, että mitä korkeampi on kahvipöytä, sitä enemmän voi olla sen työtaso. Joskus suunnittelijat kuitenkin tahallaan laiminlyövät nämä mittasuhteet epästandardinäytteen muodostamiseksi.

Standardi sohvapöydän koot

Kahvipöydän valitseminen leveysparametrien mukaan on tarpeen korjata sen mitat huoneen mittojen mukaan. Läheisessä ja pienessä huoneessa suuri sohvapöytä ei ole täysin sopiva, ja tilavassa olohuoneessa pienikokoinen huonekalu voi helposti kadota.

Normaalin suorakaiteen muotoisen työtason keskipituus on 120 cm ja leveys noin 60 cm. Nämä arvot ovat kuitenkin suhteellisia, ja pöydän mitat riippuvat muodosta.

Standardi sohvapöydän koot

muoto

Tämän huonekalusuunnittelijan valmistuksessa voidaan käyttää sekä perinteisiä geometrisia muotoja että epätavallisia fantasia-kokoonpanoja yksinoikeuden luomiseen:

  • Usein kun asennat olohuoneen, valitse sohvapöytäneliön pöydällä.Tämän sisustuksen vakiomitat ovat 80x80 cm, mutta jalojen korkeus voi vaihdella mallin ja yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Standardi sohvapöydän koot

  • Toisin kuin neliömallejasuorakulmainen tapausenemmän tilavia, mutta ne vievät myös paikkoja. Pituus suorakulmaisen pöytälevyn voi saavuttaa 160 cm ja leveys on aina sisällä 60 taulukoissa suorakulmainen tasot eivät yleensä korkea, on optimaalinen korkeus 50 cm, mutta joissakin tapauksissa näitä sääntöjä voidaan jättää huomiotta.

Standardi sohvapöydän koot

  • Yleismalleja voidaan kutsua taulukoiksipyöreillä tai soikeilla työtasoilla.Tällaisissa tapauksissa ei ole rajoituksia korkeuden, leveyden ja pituuden parametreihin. On olemassa sekä pienoiskahvimalleja, joilla kupillista on vaikea sijoittaa, ja vaikuttavia pöytiä, joilla on suuri toiminta-alue. Lisäksi lomake sopii erinomaisesti pienille lapsille.

Toisin kuin massiiviset suorakaiteen tai neliön mallit, joissa on terävät kulmat, pyöreät pöydät eivät aiheuta vaaraa aktiivisille lapsille. Ja pöydän korkeat jalat tekevät siitä esineitä käsittämätöntä vähän tuhma.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

  • Edellä mainittujen yleisten lehtien taulukkojen lisäksi on olemassa myös muita lajikkeita, joita usein tehdääntilata tietty huoneen suunnittelu.Joten, romanttinen sisustus voidaan täydentää taulukon muotoinen sydän, minimalistisella kalustettu olohuone, sopii pienen kolmion pöydän korkeudesta jalat ja kaarevat työtason avulla voidaan järjestää huonekalut niin lähelle kuin mahdollista sohvalla tai tuolin.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Miten valita oikein?

Monia tekijöitä vaikuttaa tällaisen huonekalun tietyn mallin valintaan.

materiaali

Taulukoiden valmistukseen käytetään usein puuta - luonnollista ja kestävää materiaalia, joka on helppo yhdistää värin kanssa olohuoneen muiden huonekalujen kanssa. kuitenkinPuumalleja ei voi sijoittaa aurinkoon tai akun lähelle, koska ne voivat kuivua tai häivyttää. Suurin budjettivaikutus on huonekalu, jossa on viilupäällyste, samoin kuin lastulevyn tai MDF: n käyttö.

Alkuperäiset ja tyylikkäät lasit, joissa on kauniit jalat, jotka näkyvät läpinäkyvän työtason läpi. Kuitenkin tällaisilla pinnoilla on jälkiä jälkiä ja jälkiä vesestä, joten lasipöytä on pyyhittävä koko ajan. Lisäksi lasi on melko hauras materiaali, joka vaatii huolellista käsittelyä.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Kivirakenteilla on omat alkuperäiset ja ainutlaatuiset värit, jotka ovat erittäin arvokkaita. Tällaisia ​​yksilöitä pidetään kestävimpinä ja kestävämpinä, mutta niiden siirtäminen paikasta toiseen on melko vaikeaa. Kaikki eivät ole tyytyväisiä kylmään, kiven lävistys, ja valunut viini tai kahvi voivat jättää tahra.

Nahkapöydät soveltuvat rikkaasti kalustettuun olohuoneeseen. On parempi ostaa tällaisia ​​kopioita sarjaan muiden nahkahuonekalujen kanssa, jotta vältyttäisiin vaikeilta värejä valittaessa.

Sellaisten sisätilojen sisätiloissa tarvitset erityistä hoitoa, ja teetä sisältävä muki tulee laittaa erikoisjalustalle kuumemmaksi.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Tämäntyyppisten kalusteiden luomiseen käytettävien vakiomateriaalien lisäksi käytetään muuta kuin perinteistä korkkia tai posliinia, keramiikkaa tai palmu kuitua ja jopa paperia.

toiminnallisuus

Ostetun pöydän asema olohuoneeseen vaikuttaa myös mallin valintaan. Jos aiot siirtää tätä huonekalua jatkuvasti paikasta toiseen, on suositeltavaa ostaa malli pyörillä.

Kun taulukkoa käytetään nimensä mukaisesti - lehtiä, kirjoja ja muita pieniä asioita varastossa, kannattaa kiinnittää huomiota malleihin, joissa on hyllyjä tai laatikoita. Tämä ei sotkea työtaskua ja samalla järjestää tarvittavat asiat käsillä.

Standardi sohvapöydän koot

Jos huonekaluja käytetään myöhemmin lapsen piirustukseen tai jalkojen alle, kannattaa valita korkeita malleja. Kun pöytä on sijoitettu nojatuoliin tai sohvaan ja nojatuoliin, sen korkeus ei saa ylittää verhoiltujen kalusteiden käsinojan korkeutta.

Kun olohuoneessa on kevyt matto, tai huoneessa on muita sisätiloja, voit valita sohvapöydän mallin, jossa on kohotetut sivureunat. Tämä ratkaisu auttaa välttämään kiertämättömän kahvin tai lasin viiniä sekä pitämään huoneen puhtaana lounaan jälkeen. Tällaisia ​​tarkoituksia varten huoltomallit, joissa on irrotettava työtaso, ovat käteviä.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Kun valitset taulukon olohuoneeseen, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, eivätkä jalat vahingoita lattiapäällystä. Vanha puu tai ruosteinen rauta voi pilata maton tai kallis parketin ja jalat pehmeillä kärjillä soveltuvat mihin tahansa sukupuoleen.

tyyli

Tämä valintaparametri on erittäin tärkeä rooli. Loppujen lopuksi pöytä ei ainoastaan ​​harmonisesti täydentää huoneen suunnittelua, vaan myös sen tärkein aksentti.

Klassiseen sisätilaan valitaan massiivipuusta kiinteät malleja, joilla on tiukka geometrinen muoto ja joilla ei ole hienoja yksityiskohtia. Tällaisen huonekalujen läsnäolo asettaa liikeympäristön ja vakavia keskusteluja.

Standardi sohvapöydän koot

Modernistiset olohuoneet voidaan koristella pyöreitä muotoja sisältävillä pöydillä, jotka yhdistävät useita materiaaleja, kuten puuta ja lasia. Tyylikäs lisäys voi olla avoimia jaloja.

Viimeisintä teknologiaa tarjoavassa huoneessa on syytä valita hienostunut ja painoton malli, jossa on läpinäkyvä pöytälevy ja ohut metallikehys. Tällaisen taulukon muoto ei saisi olla monimutkainen.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Jos olohuoneen järjestelyssä valinta päättyi johonkin etniseen tyyliin, huonekalut olisi sovitettava yhteen. Joten, sohvapöytä ethnostilossa on valmistettu luonnonmateriaaleista. Se voi olla raakapuu, bambu tai kangas. Tervetuloa kirkkaan ja kirkkaan sisustuksen kivi- tai kuorimosaiikkien muodossa.

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Ranskan Provence-tyyliin sopivaksi tarkoituksella vuotiaiden mallien maalattua puuta, jalat veistetty kuvioitu ja pehmeät pastellivärit.

Standardi sohvapöydän koot

Raakala ja karkea parvi sopii massiivisiin metallirakenteisiin tai käsittelemättömän puun malleihin. Joskus saattaa tuntua, että tällainen huonekalu on paikka kadulla, mutta tämä on parvekkeen kauneus.

Standardi sohvapöydän koot

Tulevaisuuden huonekalujen perusparametreilla pääset turvallisesti ostamaan.

Ei ole välttämätöntä säästää vähemmän tunnettujen yritysten ostamista ja valita edullisia vaihtoehtoja. On parempi ostaa suosittujen huonekalujen tehtaiden tuotteita, jotka ovat osoittautuneet monen vuoden olemassaolon ajan.

Kauniita esimerkkejä sisustuksesta

Täysin läpinäkyvä pyörätaso ei näytä massiiviselta lähimpään huoneeseen. Sen epätavallisen muodon ansiosta sillä on kaksi tasoa, joiden avulla voit sijoittaa lisää asioita siihen.

Standardi sohvapöydän koot

Ilmakehän mukavuus ja lämpö auttavat tukemaan olohuoneen mallia polttamalla liekillä. Lisäksi perusvalaistuksen puuttuessa tämä taulukko voi luoda romanttisen ja hieman salaperäisen tilanteen.

Standardi sohvapöydän koot

Olohuoneen todellinen sisustus on vintage-pöytä, jossa on massiivipuinen pohja ja läpinäkyvä pöytälevy, jonka läpi näet metallikuvioita.

Standardi sohvapöydän koot

Klassikkojen tosi ystävät pitävät lyhyen ja pitkän pöydän, jossa on veistetyt jalat. Arvokkaasta puusta tehdyt suuret huonekalut lisäävät kunnioitusta huoneeseen.

Standardi sohvapöydän koot

Katso kuinka tehdä sohvapöytä korkeudensäätöä, katso seuraava video.

Similar articles

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot


Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot

Standardi sohvapöydän koot