Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Mikä vaikuttaa tyynyn kokoon?

Tyynyn mitat ovat tuotteen pituus, leveys ja korkeus, joka voi vaihdella painon mukaan riippuen täyttötyypistä. Jos ennen näitä lisävarusteita ei otettu riittävästi huomioon, niillä ei ollut lajiketta ja niitä pidettiin tavallisina vuodevaatteina, tänään näkymä on muuttunut radikaalisti. Tieteelliset tiedot ja useat tutkimukset ovat osoittaneet, että koon ja muodon materiaali, kun taas tyynyn puuttuminen on haitallista terveydelle: selkäydin on kaareva brachial- ja kohdunkaulassa.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyn koko vaikuttaa:

 • laatu, mukavuus ja unen mukavuudet;
 • selkärangan oikean taivutuksen muodostaminen tasai- sen rivin muodossa (taivutetussa asennossa);
 • aamu-käyttäjän tila;
 • hengityselinten toiminnan parantaminen;
 • aivojen verenvirtauksen normaali työ;
 • henkilön työkykyä päivän aikana;
 • kehon aineenvaihdunnan prosessien säätely.

Jos koko valitaan oikein, selkärangan kipu ja kouristuma vähenevät, verenkierto normalisoituu, unettomuus ja kuorsaus katoavat.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Joskus on mahdollista helpottaa kipua, joka liittyy loukkaantumiseen selkärangan yläosissa sekä kohdunkaulan osteokondroosi.

Tyynyjen käyttö ei ole kontraindikaatioita, mutta tärkeintä on, että koon on oltava oikea - ei liian suuri (vain sängyn leveydelle sopiva) tai pieni (ei pysty pään sijoittamiseen).

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Vakiokoot

Tyyny on välttämätöntä suuren kuorman poistamiseksi selkärangan haavoittuvilta osilta, jotka rentoutuvat henkilön horisontaalisessa asennossa. Tämä lisävaruste voi säästää käyttäjää yleisestä heikkoudesta, olkapään vyön jäykkyydestä, monien sairauksien ennaltaehkäisystä jaetaan tavallisiin ja ortopedisiin malleihin.

Ensimmäiset ovat klassikkoja, ne vain lisäävät mukavuutta ja soveltuvat terveille ihmisille.

On olemassa useita tyyppejä tyynyjä:

 • klassinen - pään alla;
 • tarvikkeet takana;
 • malleja tuolilla.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Jokaisessa rivissä niiden tuoteparametrit lasketaan siten, että ne tuottavat mahdollisimman suurta hyötyä ja mukavuutta lukuun ottamatta kohtuuttomia ylimääräisiä haittoja. Tuoleilla olevia tuotteita, joiden tarkoituksena on vähentää selkärangan iskukuormitusta ja sukupuolielinten purkautumista, käytetään usein yhdessä selkäosan lisävarusteiden kanssa.

Miehemme koko tyyppisiä tyyppejä ei ole kovin laaja:sillä on monimuotoisuutta muiden maiden tuotemerkkien vaatimusten vuoksi, ja nykyään lasten mallien indikaattorit ovat samat, aikuisten malleja on erilainen.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Jos ennen komponentit tehdään muodoltaan neliö, tänään alue sisältää runsaasti luettelon vaihtoehtoja, joiden joukossa on tavallista (tavanomainen suorakulmainen muoto, muodossa vuoristoradan) ja ei-standardi tuotteita (kuten bumerangi, rengas, joka on hevosenkengän kuoppa, pehmeä lelu, face-emodzhi , perhonen, puolikuun ja muut).

Tyynyjen standardimittaukset on ilmoitettu senttimetreinä ja niissä on kaksoisindikaattori: pituus ja leveys. Jotkut yritykset erilaisia ​​palveluja tarjoavat huomiota ostajien kolmen parametrin, lisäämällä korkeusaseman (tärkeää ortopediset malleissa).

Tyynyjen tyynyt

Epätyypillisten mallien koot ovat erilaiset eivätkä noudata kaikkia normeja. Rivillä on koristeellisia sohvatyynyjä, jotka on valmistettu "home cooking" -tuotannosta ja analogeista, jotka on luotu itsenäisesti omilla käsillään. Niiden koko voi vaihdella 30-40 cm pienistä lisävarusteista ja jopa 60-80 cm suuremmille.

Ero riippuu suunnittelusta: usein sohva on koristeltu eri kootyynyillä halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi, mikä korostaa suunnittelun ideaa. Esimerkiksi pakki voi sisältää tuotteita, joiden parametrit ovat 30x30, 40x40, 45x45 ja 50x50 cm.

Jos rakenne sallii joskus, lisää kokonaismassaan mallirullat, joiden parametrit ovat 30x60 cm.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Erot eri maissa

Tyynyjen vakiokoot eri maissa ovat erilaisia. Tyypillisesti tuote pituus vaihtelee 40-80 cm, leveys voi olla 30 -. 70 cm Useimmat merkit noudattaa näitä indikaattoreita (40x40, 50x60, 60x60, 65h65 cm), vaikka on olemassa yksittäisten mallien, jonka parametrit eroavat radikaalisti hyväksyttyjen normien. Näihin kuuluvat raskaana oleville naisille, joiden pituus on yli metriä.

Moderni mitat venäläisiä valmistajia pysymään uskollisena neliön muotoisia: vakiokoko tyynyt meidän yritykset tekevät 60x60, 70x70 cm Lisäksi viime vuosina se Lisävarmuustoimenpiteenä 50x70 cm Nykyään suuret koot katoavat, väistymässä ikäisensä ilman hyödytön tilaa ...

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tuontitodistukset ovat pitemmät ja ne muistuttavat suorakulmioita. Ne suoritetaan kolmessa koossa: 75x50, 85x50, 50x100. Viimeisimpien mallien avulla voit istua yhdelle tyynylle yksin tai yhdessä, ja he myös löytävät ostajansa.

Kehittynyt eurooppalainen standardi sisältää kolme parametria, jotka ovat yleinen standardi ja ne ovat jo tuttuja "euron" nimissä: ne ovat 65x65, 40x80, 50x75 cm kokoisia tyynyjä.

Usein tavaramerkit tietyn mallin ostamisen helpottamiseksi asettavat tyynyjen kolmiulotteisen valikoiman erityiseen taulukkoon, jolloin ostajat ottavat huomion visuaaliseen oppaan valintaan.

Tyynyjen tyynyt

Ortopedisten malleja

Jos ostat klassisen mallin, koko valitaan halutulla tavalla, ortopedisissä analogeissa vastuuton valinta voi aiheuttaa painajaisia. Nämä tuotteet ostetaan ehdottomasti lääketieteellisten asiantuntijoiden kehon koostumuksen ja suositusten noudattamisen mukaisesti, muutoin aamulla ja koko päivä käytetään elinvoimaisuuden palauttamiseen ja yleisen murskaamisen tunteen poistamiseen.

Mallien koko riippuu tarkoituksesta: pään ja tuolin mallit ovat erilaiset. Ero ei ole niin suuri, mutta se määrää tyynyn liikkuvuuden ja sen mukavuuden asteen.

Toisin kuin klassiset analogit, ortopedisten mallien parametrit ovat pienemmät.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Niitä ei ole kehoon kehossa: tuotteen neliöön tulisi sijoittaa vain pää ja kaula. Tärkeimmät mallit ovat pienikokoisia: 40x50 naisille ja 40x60 vahvemmalle sukupuolelle. Suurten monimutkaisten miesten keskuudessa tavaramerkit tarjoavat muunnoksia, joiden koko on 50 x 70 cm. Riittää, että pään ja kaulan sijainti on mukava, ei kuitenkaan epämukavuutta tuotteen ylimääräisen tilan kanssa.

Valinta merkitsee yksilöllistä lähestymistapaa:muoto on hyvin monimuotoinen, eikä kaikki lajit voi syntyä. Esimerkiksi rengasmuodossa oleva tuote ei välttämättä ole yhtä mukava kuin mäki, jolla on eri rullat päätä ja kaulaa varten.

Tyynyjen tyynyt

Korkeusasioita

Kaikkien tyynyjen korkeus on yksi tärkeimmistä syistä mukavaan nukkumiseen. Riittää, että käyttäjä ei halua laittaa nyrkkiä päänsä alle. Tuotettujen mallien suorituskyky on keskimäärin 6-16 cm paksua.

Älä ajattele, että mitä enemmän, sitä paremmin:

 • naisten tyynyjen optimaalinen korkeus on 8 - 10 cm;
 • miesten taso saavuttaa 12-16 cm;
 • Lasten hallitsija on vaativampi ja vaihtelee 1-9 cm (mallit ovat paljon pienemmät).

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Jos mahdolliset luvut eivät sano mitään, voit keskittyä hartioiden leveyteen: varmistaa, että tuote vastaa käyttäjän korkeutta, riittää mitata lavan leveys - tämä on haluttu parametri. Suurin sallittu poikkeama mittauksesta on 1 - 2 cm (esimerkiksi jos käden pituus on 12 cm, voit ostaa tuotteen, jonka korkeus on 11 - 13 cm).

Molemmat matalat ja korkeat tyynyt sulkevat pois tasaisen rivin selkärangan, mikä johtaa kipuun ja väsymiseen, joka liittyy voimakkaaseen lihasjännitykseen.

Tyynyjen tyynyt

Vinkkejä valintaan

Tyynyn valinta on yksilöllinen miehitys, sillä mikä sopii yhdelle käyttäjälle, voi aiheuttaa päänsärkyä toisessa. Mallien valinta on laajaa, sitä on vaikea ymmärtää: jokainen valmistaja uskoo, että sen mallit ovat parhaita. Älä usko kaikkea: jopa laajasti mainostetut tyynyt eivät ole yhtä monipuolisia kuin ne näyttävät.

Valinnan pohjalta voit ottaa suosikki haaveesi unessa:

 • takana - tarvitaan matalan korkeuden maltillista jäykkyyttä;
 • puolelta - on parempi kiinnittää huomiota keskikokoiseen vahvaan malliin;
 • vatsaan - edullisesti matala tyyny pehmeä suunnitelma.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyyny ei saa olla suurempi kuin patjan leveys. Lisäksi ostoprosessissa on tärkeää suorittaa sopivuus ymmärtää mukavuuden taso. Erityispiirre ortopedisten malleista on riippuvuus tietylle lomakkeelle.

Voit ottaa huomioon unen ominaisuudet, koska kaikki nukkuvat eri tavoin:

 • Jäykkä kaula osoittaa, että tyyny on liian alhainen;
 • Jos käsi ulottuu aina tyynyn alle, sen korkeus on riittämätön;
 • jatkuva etsiminen mukavasta asennosta osoittaa lisävarusteen liiallista korkeutta.

Tyynyjen tyynyt

Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin vivahteisiin:

 • Jos patja on pehmeä, tyynyn haluttu vaikutus pienenee nollaan;
 • vatsan väsymys aiheuttaa lihasten kouristuksia;
 • Klassinen malli ei tarjoa tarvittavaa tukea kaulaan ja päähän;
 • ergonominen vaihtoehto estää asennon siirtymisen nukkumaan, mikä pakottaa käyttäjän tekemään vähintään "oikean" kohdunkaulan selkärangan;
 • jäykkä tyyny tarvitaan vain tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin;
 • Olkapään ja kaulan välinen kulma makaavan paikan puolella tulee olla 90 astetta;
 • täyteaine ei saa olla karkea tai "kelluva" sivulle kuormitettuna.

Kun valitset, voit aloittaa ihonväri: enemmän painoa, sitä korkeampi tyyny pitäisi olla. Jos lisävarusteet on valittu parivuode, voit löytää enemmän tai vähemmän samat korkeusvaihtoehdot, jotka näyttävät sopusointuisilta toisiinsa. Jos painoerot ovat kuitenkin suuret, älä ole sama kuin painava kumppani: hän voi nukkua, kun taas naisen täytyy kärsiä koko yön epämiellyttävällä tyynyllä.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Älä unohda täyttötyyppiä:

 • puhopper-malleissa on hyväksyttävät kustannukset, ne tarvitsevat tarvittavan muodon, mutta ne eivät ole sopivia kaikille, keräävät pölyä ympäristössä pölypunkkien ilmaantumiseen, jotka aiheuttavat allergioita;
 • villa-tuotteet eroavat erinomaisesta ilmanläpäisevyydestä, eivät kalaa, ne säilyttävät lämpöä pitkään, mutta niitä on vaikea hoitaa eikä ne sovellu allergikoille;
 • bambusta valmistetut lisävarusteet ovat ympäristöystävällisiä, nopeasti kuivia, hypoallergeeneja, mutta absorboivat huoneen kosteutta, mikä heikentää kuidun rakennetta;
 • tyypillisiä tattarihummallisia lajikkeita, pidetään hyvänä menetelmänä päänsärkyjen ja unettomuuden torjumiseksi, mutta eivät kaikki, melko kovaa, meluisassa toiminnassa, eroavat lyhyellä aikavälillä palvelua;
 • tavarat, synteettisten kuitujen (hollofaybera, täyte polyesteri, ekofaybera, lateksi komforeli, vaahto, jolla on muisti vaikutus) ovat resistenttejä likaantuminen, ei kerätä staattista sähköä, on eri hintaluokan, mutta se ei ole aina yksinkertainen ja helppo huoltaa.

Kun valitset koriste-mallin, kannattaa aloittaa enemmän tai vähemmän vakiokoko: on helpompi ostaa oikean kokoinen kotelo.

Jos on olemassa tiettyjä ompelutaitoja, voit tehdä sen itse ja ottamalla alkuperäisen tekstuurin samankaltaiseen tyyliin erään suunnittelun elementin kanssa.

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Lasten vaihtoehtojen ominaisuudet

Lasten tyynymallien hallitsija on erilainen. Kaikkea, joka on kaupoissa, ei kuitenkaan voi sopia tiettyyn lapseen. Jos klassiset vaihtoehdot tunnistetaan normaaliksi, lääkäreiden mielipiteet ortopedisistä analogeista ovat ristiriitaisia. Asiantuntijat uskovat, että jopa 7 vuotta vanha lapsi on melko tarpeeksi tavallista mallia.

Anatomisten tyynyjen valitseminen ehkäisevällä vaikutuksella on syytä ottaa huomioon ikä:

 • vauvaksi, korkeus 1-2 cm riittää;
 • Yhden vuoden ikäiselle lapselle annetaan 3-4 cm pitkä tyyny;
 • Lasten ja esikoulun ikäisille lapsille esitetään 4 - 7 sm -tuotteita;
 • peruskoulun koululaiset ovat riittävän suuria 7-9 cm.

Tyynyjen tyynyt

Vauvan tyynyn korkeus ei riipu lapsen olkapään leveydestä. Tyynyjen pituus- ja leveysparametrit ovat 20-35-35-50, 40-50 cm. Koko voi vaihdella hieman riippuen muodon ominaisuuksista (rengas, puoliympyrä, perhonen, muu). Tärkeintä, joka on huolehdittava lapsille tarkoitetun lisävarusteen ostamisesta, on pienikokoinen ja erinomainen joustavuus, mutta ei jäykkyys.

Tämä pätee erityisesti, jos lapsi heittää tavallista tyynyä sängyltä.

Lisätietoa tyynyjen koosta, josta opit seuraavasta videosta.

Similar articles

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt


Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt

Tyynyjen tyynyt